Ardei Umpluti cu Carne de Porc: O reteta traditionala satioasa

Ardei umpluti cu carne de porc: O reteta traditionala romaneasca gustoasa si satioasaArdei-umpluti-2-300x226 Ardei Umpluti cu Carne de Porc: O reteta traditionala satioasa

Ardei umpluti cu carne de porc sunt o mancare traditionala romaneasca delicioasa si satioasa, perfecta pentru pranz sau cina. Se prepara din ardei grasi umpluti cu o compozitie de carne tocata de porc, orez, ceapa, morcovi si condimente. Mancarea se fierbe in sos de rosii pana cand ardeii sunt moi si carnea este gatita.

Ingrediente necesare:

6 ardei grasi

500 g carne tocata de porc

1 ceapa mare, tocata

1 morcov mare, dat pe razatoare

100 g orez

2 rosii proaspete, pasate

1 conserva (400 g) rosii pasate

2 linguri pasta de tomate

100 ml apa

1 legatura patrunjel verde, tocat

2 foi de dafin

1 lingurita cimbru uscat

sare si piper dupa gust

ulei pentru prajit

Ardei Umpluti cu Carne de Porc Mod de preparare:

1. Spalati ardeii grasi si curatati-i de seminte si cotor.

2. Intr-o oala, caliti ceapa tocata in ulei incins pana devine translucida. Adaugati morcovul ras si caliti impreuna inca 2-3 minute.

3. Adaugati carnea tocata de porc si amestecati bine, desfacand carnea cu o lingura de lemn. Gatiti pana cand carnea isi schimba culoarea.

4. Adaugati orezul spalat si scurs si amestecati bine.

5. Turnati apa si condimentati cu sare, piper, cimbru si patrunjel verde tocat. Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, cu capacul pus.

6. Umpleti ardeii grasi cu compozitia de carne si orez.

7. Intr-o oala incapatoare, asezati ardeii umpluti unul langa altul.

8. Adaugati rosiile pasate proaspete, conserva de rosii pasate, pasta de tomate si apa. Amestecati bine si condimentati cu sare si piper dupa gust.

9. Acoperiti oala cu un capac si dati la fiert la foc mic timp de aproximativ 45 de minute, pana cand ardeii sunt moi si carnea este gatita.

10. Serviti ardeii umpluti cu carne de porc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat proaspat.

Sfaturi:

  • Puteti adauga si alte legume in compozitia de carne, cum ar fi ciuperci, dovlecei sau ardei iuti.
  • Puteti folosi si carne tocata de vita sau amestec de porc si vita.
  • Daca doriti o mancare mai picanta, puteti adauga un ardei iute tocat in compozitia de carne.
  • Puteti servi ardeii umpluti cu carne de porc si cu mamaliga sau cu paine proaspata.

Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul