Cartofi Noi la Cuptor – O garnitura delicioasa si versatila

Cartofi noi la cuptor – O garnitura delicioasa si versatilaWebp.net-resizeimage-49-300x225 Cartofi Noi la Cuptor - O garnitura delicioasa si versatila

Acesti cartofi noi la cuptor sunt o garnitura clasica, dar intotdeauna apreciata pentru gustul lor delicat si textura pufoasa. Pregatiti simplu, cu putine ingrediente, acestia pot fi serviti alaturi de orice fel de mancare, de la carne la peste sau legume.

De ce sa alegi cartofi noi la cuptor?

  • Gust delicat: Cartofii noi au un gust dulceag si usor fainos, care se intensifica prin coacere.
  • Versatilitate: Se potrivesc cu o varietate de arome si pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal.
  • Sanatosi: Sunt o sursa buna de fibre, potasiu si vitamina C.
  • Usor de preparat: Nu necesita multe ingrediente sau tehnici complicate.

Reteta de cartofi noi la cuptor

Ingrediente:

1 kg cartofi noi

3-4 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi

Sare si piper dupa gust

Ierburi aromatice proaspete (rozmarin, cimbru, patrunjel)

Cartofi noi la cuptor – Mod de preparare:

  1. Pregateste cartofii: Spala bine cartofii noi si taie-i in jumatati sau sferturi, in functie de marime.
  2. Condimenteaza: Intr-un bol, amesteca cartofii cu ulei de masline, usturoi pisat, sare, piper si ierburi aromatice tocate.
  3. Coace: Aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau pana cand cartofii sunt aurii si fragezi.
  4. Servire: Scoate tava din cuptor si serveste cartofii imediat.

Sfaturi utile

  • Marime: Pentru o coacere uniforma, incearca sa tai cartofii in bucati de aceeasi marime.
  • Condimente: Poti experimenta cu diferite condimente, cum ar boia de ardei dulce, paprika afumata sau chili.
  • Arome: Adauga in tava cateva felii de lamaie sau portocala pentru o nota de acru.
  • Garnitura: Cartofii noi la cuptor se potrivesc excelent cu carne la gratar, peste, salate sau legume.

Variatii ale retetei

  • Cartofi noi cu rozmarin si parmezan: Presara parmezan ras peste cartofi cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor.
  • Cartofi noi cu bacon: Adauga bucatele de bacon in tava cu cartofii pentru o aroma afumata.
  • Cartofi noi cu sos de iaurt: Pregateste un sos din iaurt, usturoi, marar si menta si serveste-l alaturi de cartofi.

Beneficiile consumului de cartofi noi

Cartofii noi sunt o sursa buna de:

  • Fibre: Contribuie la o digestie buna si la mentinerea senzatiei de satietate.
  • Potasiu: Important pentru functionarea normala a muschilor si a inimii.
  • Vitamina C: Intareste sistemul imunitar si are proprietati antioxidante.

Concluzie

Cartofii noi la cuptor sunt o garnitura versatila si sanatoasa, perfecta pentru orice masa. Sunt usor de preparat si pot fi personalizate cu o varietate de arome si condimente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul