Ciuperci la Cuptor cu Cascaval – O reteta simpla si delicioasa

Ciuperci la cuptor cu cascaval – Reteta simpla si delicioasaWebp.net-resizeimage-66-1-300x225 Ciuperci la Cuptor cu Cascaval - O reteta simpla si delicioasa

Aceste ciuperci la cuptor cu cascaval sunt o garnitura sau un fel principal rapid si usor de preparat, perfect pentru orice masa. Combinatia dintre carnea suculenta a ciupercilor si gustul sarat al cascavalului topit creeaza o explozie de arome in fiecare muscatura.

De ce sa alegi ciuperci la cuptor cu cascaval?

  • Reteta versatila: Poti folosi diferite tipuri de ciuperci si cascaval, in functie de preferinte.
  • Sanatoasa: Ciupercile sunt o sursa buna de fibre si vitamine, iar cascavalul aduce o doza de proteine.
  • Usor de preparat: Se gateste rapid si simplu, fiind potrivita chiar si pentru incepatori.
  • Gust delicios: Combinatia de arome este una clasica si intotdeauna apreciata.

Reteta de baza pentru ciuperci la cuptor cu cascaval

Ingrediente:

500g ciuperci (champignon, pleurotus, etc.)

1 ceapa

2 catei de usturoi

100g cascaval ras

2 linguri ulei de masline

Sare, piper dupa gust

Patrunjel tocat (optional)

Mod de preparare:

  1. Pregateste ciupercile: Spala ciupercile si taie-le felii sau bucati.
  2. Caleaza legumele: Intr-o tigaie incalzita, caleste ceapa si usturoiul tocate in ulei de masline pana devin aurii.
  3. Adauga ciupercile: Adauga ciupercile in tigaie si amesteca bine. Lasa-le sa se caleasca pana ce se evapora toata apa lasata de ciuperci.
  4. Condimenteaza: Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  5. Transfera in tava: Pune amestecul de ciuperci intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Adauga cascavalul: Presara cascavalul ras deasupra ciupercilor.
  7. Coace: Da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand cascavalul s-a topit si s-a rumenit.
  8. Servire: Presara patrunjel tocat deasupra (optional) si serveste imediat.

Sfaturi utile

  • Alege ciuperci proaspete: Ciupercile proaspete au un gust mai bun si o textura mai ferma.
  • Condimenteaza dupa gust: Poti adauga si alte condimente, cum ar fi boia de ardei, cimbru sau oregano.
  • Legume suplimentare: Adauga si alte legume, cum ar fi ardei gras sau rosii, pentru o varietate mai mare de arome.
  • Painea deasupra: Pentru o crusta mai crocanta, presara deasupra putin pesmet inainte de a da la cuptor.

Variatii ale retetei

  • Ciuperci cu bacon: Adauga bucatele de bacon prajit in amestecul de ciuperci.
  • Ciuperci cu smantana: Adauga smantana pentru gatit inainte de a pune tava la cuptor.
  • Ciuperci umplute: Foloseste ciuperci mari, scobeste-le si umple-le cu amestecul de cascaval si legume.
 

Ciupercile la cuptor cu cascaval sunt o garnitura versatila si usor de adaptat. Experimenteaza cu diferite ingrediente si arome pentru a crea propriile variante ale acestui preparat delicios.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul