Dovlecei cu Branza la Cuptor – O reteta simpla si gustoasa

Dovlecei cu branza la cuptor – O reteta simpla si gustoasaWebp.net-resizeimage-62-1-300x225 Dovlecei cu Branza la Cuptor - O reteta simpla si gustoasa

Dovlecei umpluti cu branza la cuptor – sunt o mancare delicioasa, usor de preparat si potrivita pentru orice masa. Combinatia de dovlecei moi, branza cremoasa si un sos aromat creeaza o explozie de arome in fiecare muscatura.

De ce sa alegi dovlecei cu branza la cuptor?

  • Reteta versatila: Poti folosi diferite tipuri de branza (cascaval, feta, telemea) si legumele tale preferate.
  • Sanatoasa: Dovleceii sunt bogati in fibre si vitamine, iar branza aduce o doza de proteine.
  • Usor de preparat: Se gateste rapid si simplu, fiind potrivita chiar si pentru incepatori.
  • Gust delicios: Combinatia de arome este una clasica si intotdeauna apreciata.

Reteta de baza pentru dovlecei cu branza la cuptor

Ingrediente necesare:

2 dovlecei

200g branza (cascaval, feta, telemea)

1 ou

2 linguri smantana

2 catei de usturoi

Patrunjel tocat

Sare, piper dupa gust

Ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Pregateste dovleceii: Spala dovleceii, taie-i pe lungime si scobeste-i cu o lingura, pastrand pulpa.
  2. Pregateste umplutura: Da branza prin razatoare, amesteca-o cu pulpa de dovlecel, oul, smantana, usturoi pisat, patrunjel tocat, sare si piper.
  3. Umple dovleceii: Umple cosuletele de dovlecel cu amestecul preparat.
  4. Coace: Aseaza dovleceii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropeste-i cu ulei de masline si coace-i la 180°C timp de aproximativ 30 de minute, sau pana cand dovleceii sunt moi si branza s-a topit.

Sfaturi utile

  • Alege dovlecei tineri: Sunt mai fragezi si au un gust mai fin.
  • Condimenteaza dupa gust: Poti adauga si alte condimente, cum ar fi boia de ardei, cimbru sau oregano.
  • Legume suplimentare: Adauga in umplutura si alte legume, cum ar fi ciuperci, ardei gras sau rosii.
  • Sos: Serveste dovleceii cu un sos de iaurt sau un sos de rosii.

Variatii ale retetei

  • Dovlecei cu branza si sunca: Adauga cubulete de sunca in umplutura.
  • Dovlecei cu branza si masline: Adauga masline negre fara samburi in umplutura.
  • Dovlecei cu branza si legume: Adauga legume sotate (ceapa, morcovi, ardei) in umplutura.
  • Dovlecei cu branza si bacon: Adauga bucatele de bacon prajit in umplutura.

 

Dovleceii umpluti cu branza sunt o reteta versatila si usor de adaptat. Experimenteaza cu diferite ingrediente si arome pentru a crea propriile variante ale acestui preparat delicios.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul