Gem de Capsuni – O explozie de aroma in fiecare lingurita

Gem de capsuni – O explozie de aroma in fiecare linguritaWebp.net-resizeimage-52-1-300x225 Gem de Capsuni - O explozie de aroma in fiecare lingurita

Un gem de capsuni este o adevarata delicatesa, perfect pentru a insoti clatitele de dimineata, painea proaspata sau pentru a umple prajiturile. Aroma sa inconfundabila si gustul dulce-acrisor fac din el un deliciu care ne aduce aminte de zilele calduroase de vara.

De ce sa alegi gem de capsuni?

  • Gust deosebit: Capsunele proaspete, cu aroma lor intensa, transforma gemul intr-o adevarata explozie de gust.
  • Versatilitate: Gemul de capsuni poate fi folosit intr-o multitudine de retete, de la prajituri si torturi pana la inghetata si iaurt.
  • Sanatos: Capsunele sunt o sursa bogata de vitamina C si antioxidanti, ceea ce face ca gemul de capsuni sa fie o optiune sanatoasa.

Reteta de gem de capsuni

Ingrediente necesare:

2 kg capsuni proaspete

1 kg zahar

1 lamaie (zeama)

Mod de preparare:

  1. Pregateste capsunele: Spala bine capsunele si indeparteaza cotile. Taie-le in bucati mai mici, in functie de preferinte.
  2. Fierbe capsunele: Pune capsunele intr-o cratita si lasa-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce se inmoaie si lasa zeama.
  3. Adauga zaharul si zeama de lamaie: Adauga zaharul si zeama de lamaie peste capsunele fierte. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste complet.
  4. Fierbe gemul: Lasa gemul sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat si capata consistenta dorita.
  5. Steriliseaza borcanele: Spala bine borcanele si capacele si sterilizeaza-le in cuptor sau la abur.
  6. Pune gemul in borcane: Toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand putin spatiu pana la gura borcanului.
  7. Inchide borcanele: Inchide bine borcanele cu capacele si intoarce-le cu gura in jos. Lasa-le asa pana se racesc complet.

Sfaturi utile

  • Alege capsune coapte: Capsunele coapte au o aroma mai intensa si vor face gemul mai gustos.
  • Nu fierbe prea mult gemul: Fierberea indelungata poate face ca gemul sa isi piarda culoarea si aroma.
  • Adauga alte arome: Pentru un plus de savoare, poti adauga in gem vanilie, scortisoara sau alte arome dupa preferinta.
  • Pastreaza gemul intr-un loc racoros si uscat: Gemul de capsuni preparat acasa se poate pastra la temperatura camerei, intr-un loc uscat si racoros, pentru o perioada de aproximativ 6 luni.

Variatii ale retetei

  • Gem de capsuni cu zmeura: Combina capsunele cu zmeura pentru un gust acrisoar si aromat.
  • Gem de capsuni cu banane: Adauga banane coapte pentru o textura mai cremoasa si o aroma tropicala.
  • Gem de capsuni cu nuci: Adauga nuci tocate pentru un plus de crocant si o textura interesanta.

Gemul de capsuni este o reteta simpla si delicioasa, pe care o poti prepara acasa, folosind ingrediente proaspete si naturale.

Ofera-i cadou prietenilor si familiei sau savureaza-l alaturi de cei dragi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul