Gulas de Porc: Reteta ideala a unei tocane delicioase si consistente

Gulas de porc: O tocana delicioasa si consistenta109251185_1-300x200 Gulas de Porc: Reteta ideala a unei tocane delicioase si consistente

Gulas de porc este o mancare traditionala din Ungaria, dar care a castigat popularitate si in Romania. Este o tocana consistenta si aromata, perfecta pentru o zi rece de toamna sau iarna. Se prepara din carne de porc, legume si condimente, si poate fi servita cu mamaliga, paine sau cartofi.

Gulas de Porc Ingrediente:

1 kg carne de porc, taiata cuburi

2 cepe mari, tocate

Doi morcovi, tocati

2 catei de usturoi, tocati

1 ardei gras rosu, tocat

1 lingura pasta de tomate

O lingurita boia de ardei dulce

1 lingurita chimen macinat

1 lingurita cimbru uscat

O foaie de dafin

Sare si piper dupa gust

1 litru de apa

Ulei pentru prajit

Preparare Gulas de Porc:

1. Incalziti uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati carnea de porc si prajiti-o pana se rumeneste pe toate partile.

2. Adaugati ceapa, morcovii si usturoiul si caliti-le timp de 5 minute, pana se inmoaie.

3. Adaugati ardeiul gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, chimenul, cimbrul si dafinul. Amestecati bine si gatiti timp de 1 minut.

4. Turnati apa in oala si aduceti la fierbere. Reduceti focul la mic si fierbeti timp de 1 ora sau pana cand carnea este moale.

5. Gustati si asezonati cu sare si piper dupa gust.

6. Serviti gulasul de porc fierbinte, cu mamaliga, paine sau cartofi.

Sfaturi:

  • Puteti adauga si alte legume in gulas, cum ar fi cartofi, ciuperci sau dovlecei.
  • Daca doriti un gulas mai picant, adaugati un ardei iute tocat.
  • Puteti servi gulasul de porc cu smantana acra sau iaurt.
  • Gulasul de porc poate fi recalzit si servit a doua zi.

Variante:

  • Gulas de porc cu cartofi: Adaugati 4-5 cartofi taiati cuburi in oala cu aproximativ 30 de minute inainte de sfarsitul timpului de gatire.
  • Gulasul de porc cu fasole: Adaugati 200 g de fasole rosie fiarta sau conservata in oala cu aproximativ 15 de minute inainte de sfarsitul timpului de gatire.
  • Gulas de porc cu vin rosu: Inlocuiti o parte din apa cu vin rosu.

Concluzie

Gulasul de porc este o mancare delicioasa si usor de preparat, perfecta pentru orice ocazie. Cu ingrediente simple si o preparare rapida, veti obtine o tocana consistenta si aromata care va va incalzi in zilele reci.

Sa aveti pofta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul