Reteta Cheesecake cu Branza de Vaci: Desert cu adevărat delicios

Reteta Cheesecake cu Branza de Vaci: Un Desert Delicios si Usor de Preparatimages-34 Reteta Cheesecake cu Branza de Vaci: Desert cu adevărat delicios

Cheesecake-ul cu branza de vaci este un desert clasic si apreciat de multi, fiind perfect pentru orice ocazie. Reteta cheesecake cu branza de vaci este usor de preparat, are o textura cremoasa si un gust delicios, si poate fi personalizat cu diverse arome si toppinguri.

Ingrediente:

⇒Pentru baza:

200g biscuiti digestivi

100g unt topit

⇒Pentru crema:

1kg branza de vaci grasa (scursa bine de zer)

200ml smantana dulce pentru frisca (35%)

200g zahar

½ coaja rasa de la o lamaie

3 oua mari

3 linguri cu varf faina alba

1 lingurita esenta de vanilie

1 praf de sare

⇒Pentru decor (optional):

Fructe proaspete (zmeura, afine, capsuni)

Dulceață

Ciocolată topită

Zahăr pudră

Reteta Cheesecake cu Branza de Vaci Preparare:

1. Pregatirea bazei:

  • Zdrobiti biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor.
  • Topiti untul la microunde sau pe bain-marie.
  • Adaugati untul topit peste biscuitii sfaramati si amestecati bine pana cand untul este complet absorbit.
  • Tapetati o forma de tort cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt, atat pe fund cat si pe pereti.
  • Presati amestecul de biscuiti si unt in forma de tort, presand bine cu dosul unei linguri sau cu degetele.
  • Dati la frigider pentru cel putin 15 minute.

2. Pregatirea cremei:

  • Intr-un bol mare, amestecati branza de vaci cu mixerul pana devine o crema fina.
  • Adaugati treptat zaharul, mixand continuu pana se dizolva complet.
  • Incorporati smantana dulce, coaja de lamaie, esenta de vanilie si sarea, mixand pana se omogenizeaza.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare ou.
  • Adaugati faina si amestecati usor cu o spatula pana se incorporeaza complet.

3. Coacerea cheesecake-ului:

  • Turnati crema de branza peste blatul de biscuiti din forma de tort.
  • Nivelati suprafata cu o spatula.
  • Puneti forma de tort intr-o tava de copt mai mare.
  • Adaugati apa fierbinte in tava de copt, pana ajunge la jumatatea inaltimii formei de tort.
  • Coaceti cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 160°C timp de aproximativ 1 ora si 20 de minute, sau pana cand marginile sunt ferme, iar mijlocul este inca usor moale.
  • Opriti cuptorul, deschideti usa si lasati cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor timp de cel putin 30 de minute.

4. Racirea si decorarea:

  • Scoateti cheesecake-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet la frigider pentru cel putin 4 ore, sau ideal peste noapte.
  • Indepartati cu grijă inelul detasabil al formei de tort si hartia de copt.
  • Decorati cheesecake-ul dupa preferinta cu fructe proaspete, dulceață, ciocolată topită sau zahăr pudră.

Sfaturi:

  • Pentru un cheesecake mai cremos, puteti folosi branza de vaci cu un conținut mai mare de grăsime.
  • Puteti adauga si alte arome in crema de branza, cum ar fi esenta de rom, extract de vanilie sau coaja de portocala.
  • Daca doriti un cheesecake mai aromat, puteti adauga fructe proaspete in crema, cum ar fi zmeura sau afine.
  • Cheesecake-ul se poate pastra la frigider timp de 3-4 zile.

Pofta Buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul