Reteta Paste cu Ton: O Mancare Rapida si Delicioasa

Reteta Paste cu Ton: O Mancare Rapida si Delicioasatuna-fish-pasta-1-9-500x500-1-300x300 Reteta Paste cu Ton: O Mancare Rapida si Delicioasa

Aceasta reteta paste cu ton este una clasica, perfecta pentru o masa rapida si hranitoare. Este o optiune versatila care poate fi adaptata la gusturile fiecaruia, folosind diverse ingrediente si condimente.

Ingrediente

Pentru a prepara paste cu ton, veti avea nevoie de:

400 g paste (penne, spaghetti, fusilli etc.)

2 conserve de ton in suc propriu (185 g fiecare)

1 ceapa medie, tocata

2 catei de usturoi, tocati

2 linguri de ulei de masline

400 g rosii tocate (din conserva sau proaspete)

1/2 lingurita de oregano uscat

1/4 lingurita de piper negru

Sare dupa gust

Branza rasa (parmezan, pecorino etc.) pentru servit (optional)

Reteta Paste cu Ton Instructiuni

1. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-le si puneti-le deoparte.

2. Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si caliti-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.

3. Adaugati usturoiul tocat si gatiti inca un minut, pana devine aromat.

4. Adaugati tonul scurs de zeama si tocati-l cu o furculita in tigaie. Amestecati bine cu ceapa si usturoiul.

5. Adaugati rosiile tocate, oregano uscat, piper negru si sare dupa gust. Amestecati bine si aduceti la fierbere.

6. Reduceti focul la mic si fierbeti timp de 10-15 minute, sau pana cand sosul se ingroasa usor.

7. Adaugati pastele fierte in tigaie si amestecati bine pentru a le acoperi cu sosul.

8. Serviti imediat pastele cu ton calde, presarate cu branza rasa dupa gust (optional).

Sfaturi

  • Puteti adauga alte legume la aceasta reteta, cum ar fi ardei gras tocat, ciuperci feliate sau dovlecei taiati cubulete.
  • Puteti folosi diferite tipuri de paste pentru aceasta reteta, cum ar fi penne, spaghetti, fusilli, farfalle etc.
  • Puteti inlocui tonul in suc propriu cu ton in ulei de masline, dar este posibil sa fie necesar sa adaugati mai putina sare.
  • Puteti adauga un pic de piper rosu zdrobit sau fulgi de ardei iute pentru a da un pic de picanterie sosului.
  • Aceasta reteta este perfecta pentru a fi servita cu o salata verde proaspata.

Concluzie

Pastele cu ton sunt o reteta simpla, rapida si delicioasa, perfecta pentru o masa de zi cu zi. Cu doar cateva ingrediente simple, puteti prepara o masa hranitoare si gustoasa care va fi apreciata de toata familia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Altruismul